Ring oss nå på 41 45 55 44

Ofte stilte spørsmål

Hvordan bestiller jeg elektriker fra Elfiksern?

Du kan velge om du vil finne en tid selv her på nettsiden, eller om du vil ringe oss på 41 45 55 44 så finner vi en tid sammen. Du kan kontakte oss mellom 0700-2000.

Hvor lang ventetid er det før elektrikeren kan komme hjem til meg?

Vanligvis tar det 1-2 dager, men sjekk i bookingskjemaet så vil du enkelt få opp når vi har muligheten til å komme til deg.

Hvordan betaler jeg?

Vi tar betalt på kort når oppdraget er utført og har med oss korttermanal hjem til deg. Vi har stort sett muligheten til å ta betalt via alle kort, som Mastercard, VISA og debetkort.

Hva betyr det at Elfiksern garanterer at jeg blir fornøyd?

Det viktigste for oss er at du blir fornøyd. Da betyr det at vi ikke gir oss før du har fått det slik vi avtalte med oss da du bestilte elektriker. Vi er happy først når du er happy.

Hva gjør jeg hvis jeg oppdager feil?

Hvis du skulle oppdage noe som ikke er akkurat slik det skal være vil vi at du skal ta kontakt med oss så snart som mulig slik at vi kan gjøre alt godt igjen. Ring oss på 41 45 55 44.

Jeg er ikke hjemme på tiden jeg bestilte likevel. Hva gjør jeg?

Det fikser vi! Ring oss på 41 45 55 44 så finner vi en løsning.

Elektrikeren dukket ikke opp til avtalt tid

Sånn skal det absolutt ikke være! Ring oss på 41 45 55 44 så skal vi ordne opp!

Kan jeg dele opp betalingen?

Det pleier å gå fint. Kontakt oss på 41 45 55 44 så finner vi en løsning på betalingen.

Jeg har en hund hjemme. Går det ok?

Våre elfiksere er veldig glade i dyr! Det er likevel fint om du sier i fra når du ringer oss eller bestiller elektriker på nett dersom du har katt eller hund, så sender vi ikke en allergiker akkurat til deg!

Jeg bor ikke i Oslo. Kan jeg bestille elfikser hjem likevel?

Ja, det kan godt hende. Våre elektrikere tar oppdrag litt utenfor Oslo, også. Du kan enkelt sjekke om vi fikser hjemme hos deg fra nettsidene.

Hvor ofte bør anlegget mitt sjekkes?

Alle anlegg er forskjellige og blir brukt ulikt. Ofte bør anlegget sjekkes hvert femte år og oppgraderes hvert 20. år. Et gammelt anlegg er ikke laget for å tåle det høye strømforbruket vi har i dag. Har du ett anlegg fra før 2006 så har du ofte ikke beskyttelse mot jordfeil eller mangler jordete stikkontakter i alle rom. Det må du ha i dag og anlegget blir da mye tryggere.

Jeg ser gnister i stikkontakten min

Dersom du ser at det kommer gnister fra stikkontakt, må du slå av sikringen til den stikkontakten og kontakte en autorisert elektriker. Gnister kan være starten på en mulig brann.

Jeg har sølt vann på stikkontakten

Dersom du har sølt mye vann i en stikkontakt eller annet elektrisk utstyr, så bør du kontakte en elektriker. Vann i en stikkontakt kan være brannfarlig. Dersom sikringen går, bør den ikke skrus på igjen før alt vannet er tørket opp.

Sikringen slår ut hver gang jeg slår på støvsugeren

Støvsugere krever mye strøm i starten, som kursen ikke er beregnet for. Still støvsugeren på laveste mulige effekt når du starter støvsugeren, øk effekten etter noen sekunder. Dersom dette ikke hjelper, bør du ta kontakt med en elektriker.

Bør jeg bytte fra halogen til LED downlights?

Vi synes det er lurt. LED downlights har flere fordeler. De gir like mye lys selv om de bruker bare en brøkdel av strømmen. De blir ikke varme, som gjør det tryggere med tanke på varmeutvikling i taket. LED har også lang levetid.

Jeg har porselensikringer. Burde jeg bytte?

Det kan godt hende dine gamle porselensikringer virker helt fint, men nye sikringer er tryggere. Med jordfeilautomater gjør du kursen helt spenningsløs ved betjening, noe som er tryggere for deg. Noen opplever at de må dele opp enkelte kurser når de bytter ut gamle sikringer med nye. Spør oss gjerne om dette.

Jeg har kjøpt elbil. Trenger jeg egen lader?

Gratulerer med elbil! Elbilkursen skal være beskyttet mot likestrømsjordfeil uansett hva slags måte du lader bilen din på. Vi anbefaler alltid en dedikert kurs til elbil, med en trygg og sikker ladeboks. Ta kontakt så finner vi en løsning!

Jeg bruker mange skjøteledningen. Er det farlig?

Ja, det kan det være. Skjøteledninger er masseprodusert, ofte med tynne ledere og stikkontakt-padder av ulik kvalitet. Selv om de er testet og godkjent, er de ikke nødvendigvis trygge å bruke i hjemmet ditt. Skjøteledninger samler også ofte støv, noe som kan føre til kortslutning eller brannfare.
Ta derfor heller kontakt med en elektriker som kan utvide kursen din slik at du får flere faste installerte stikkontakter. Visste du forresten at skal være minimum seks uttak bak TV-en din?

Jeg har fått strøm gjennom kroppen. Er det farlig?

JA! Har strømmen gått gjennom kroppen må du oppsøke lege. Hjertet ditt kan i verste fall stoppe.

Jeg skal leie ut en del av leiligheten og vil montere egen strømmåler.

Da må du først søke om dette til nettselskapet du bruker.
Installasjonen må gjøres av en elektriker. Boligen din må være seksjonert slik at det er en strømmåler per registrerte boenhet. Men du kan få montert en internmåler uten å søke om dette.

Jeg har fått meg varmepumpe, hva bør jeg tenke på?

Det var lurt. Da må du sørge for at det er jordet stikkontakt og ofte en egen kurs med jordfeilvern til varmepumpa. Du bør også sørge for service på varmepumpa sirka annethvert år. Vi hjelper deg gjerne med begge deler.